Ulla Riis > Om Ulla Riis

Om Ulla Riis

Ulla Riis har høstet meget anerkendelse for sine arbejder. Hun har specielt glædet sig over optagelse og salg på Charlottenborgs Forårsudstillling 2002.

Ulla Riis siger om sine malerier og sin baggrund:

"Som ung drømte jeg om at blive maler eller koreograf. Desværre havde jeg dengang ikke mulighed for at realisere mine drømme. Jeg arbejdede som porcelænsmaler på Den Kgl. Porcelænsfabrik i afdelingen for ”kurant kunst” og tog sideløbende tegneundervisning. Herefter studerede jeg fransk på en international sprogskole i Frankrig efterfulgt af en studieperiode på Sorbonne i Paris. Oplevelser her med fattigdom – og liv i den ultimative overklasse – samt mødet med folk fra forskellige lande, er en stor del af min baggrund.

Mange år senere studerer jeg nordisk folkekunst og ornamentik og arbejder med det i en del år Indtil jeg optages på Århus Kunstskole. Her ser jeg min ungdomsdrøm realiseret – ”ung” og moden på samme tid – tilfreds med at være kommet hjem på min rette hylde.
Jeg havde fantastiske lærere og medstuderende, hvoraf mange i dag er anerkendte kunstnere.

Mine malerier er kommet til verden i et sammensurium af mine oplevelser i Frankrig, mine mange års erfaringer med ornamentik og nordisk folkekunst – og ikke mindst det, der gør stort indtryk på mig her og nu.

Jeg arbejder med mange detaljer i mine malerier. Det er langsommeligt, så jeg er ikke i stand til at masseproducere.

Jeg bor og maler i Eichners gamle blokhus ved fjorden på Kaj Munks Vej i Ringkøbing, hvilket også er en stor glæde og daglig inspiration.